Øyhopping på Hvaler

Arrangementssted:
Kategori: Aktiviteter & sightseeing

Hvaler bør oppleves til lands så vel som til vanns. Å hoppe fra øy til øy på Hvaler med Hvalerfergene gir ro i sjelen og opplevelser med flotte turområder, gallerier, cafeer, deilige sandstrender og varme svaberg.

De østre øyene utenfor Skjærhalden innbyr til en perfekt dag med utflukt og rike opplevelser. Flotte turområder, til fots eller med sykkel, deilige sandstrender og varme svaberg, mulighet for overnatting hvis du har med eget telt, kafeer, marina, galleri og konserter er noe av det du kan oppleve. Hvalerfergene har opptil 19 daglige avganger og med øyhoppingsbilletten kan du loffe fra øy til øy på en innholdsrik og bedagelig tur som starter og ender på Skjærhalden.

Billetten er gyldig hele dagen. Husk å sjekke fergetidene.
Sykkel kan medbringes for et tillegg på kr. 70,- (betales på båten). NB! Fergene tar kun kontant.
Det er ingen servering på fergen, men det er sommeråpne cafeer på Herføl, Makø (Nordre Sandøy) og Nedgården (Søndre Sandøy).

Mer om øyene:

Nordre Sandøy har ingen biltrafikk eller kommersiell virksomhet, men flotte turstier og et mylder av hytter. Det sies at Tordenskiold hadde sitt gjemmested her i 1716, da han lå med flåten sin og ventet på svenskene: derav Tordenskioldbukta i nord. Hvis du går av på Nordre kan du ta grusveien bort til Makø. Her finner du en unik og sjarmerende cafe på sommerstid.

Over på Søndre Sandøy finnes nydelige sandstrender, gode sykkelveier og rikt planteliv. Gravningsundet er en idyllisk skjærgårdsperle mellom de to øyene. Der finnes sildsalterier og andre minner etter det siste store sildefisket. Ved Nedgården finner du en hyggelig kafe, og Stuevika er et flott sted for deg som har telt. Velger du rundtur på sykkel, tar det omtrent 45 minutter, før ferja plasker videre.

Herføl er den sørligste bebodde øya i kommunen. Fra gammelt av var Herføl et viktig fiskerisentrum, i dag er øya blitt et sommer- og turistsenter med blant annet kiosk, bensinpumpe, landhandler, kro og galleri. Sten røysene fra bronsealderen og de mange jettegrytene er også verdt en kikk, fra Herfølsåta er det en fantastisk utsikt utover fjorden.

Også på Lauer finner du en natur som i høy grad består av små koller og knauser. Den lille ansamlingen med øyer var tidligere makrellmottak- og lager, i dag er bebyggelsen overtatt av badegjester. Lauer har ingen fastboende, men de mange stiene innover øyene gjør paradiset inntakelig for små og store erobrere. Her kan du leie din egen kystledhytte vi Oslofjordens Friluftsråd og våkne fem skritt unna morgenbadet.


Ønsker du personlig service?

Tlf (+47) 815 30 555
(Man-Fre 09.00-16.00)

E-post booking@visitoslo.com

Bestillingsvilkår

Avbestilling

For detaljert informasjon om destinasjonene i Østfold, vennligst kontakt de lokale turistinformasjonene i Fredrikstad & Hvaler, Halden, Indre Østfold, Moss og Sarpsborg.

Bestill hos oss

Build: 06.08.2020 22:43:14, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-6509.cbischannel-543.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails